Historie

 

1865 - Margry
De historie van MAS architectuur gaat terug tot 1865. Zelfstandig gevestigd architect E.J. Margry specialiseert zich in Rotterdam in de neogotiek.

 

1880 - Gebr. Margry en Snickers
In 1880 treden zijn broer A.A.J. Margry en J.M. Snickers toe tot het bureau. Het oeuvre van de gebroeders Margry en hun zakenpartners omvat kerken, kloosters, scholen en weeshuizen. Het bureau houdt zich met zowel het exterieur als het interieur (kunst, meubilair) bezig.

 

1912 - Margry
Jos Margry zet het werk voort tot 1958. Begin 20e eeuw wordt de opdrachtenportefeuille uitgebreid met ziekenhuizen en woningen.

 

1953 - Margry en Jacobs
Het bureau, onder leiding van Alphons Margry en Ton Jacobs, draagt grote werken bij aan de wederopbouw. Het Franciscus Ziekenhuis te Roosendaal (1968) en verpleeghuis 'Vreugdenhof' te Amsterdam (1970) maken vandaag de dag nog steeds deel uit van de opdrachtenportefeuille.

 

1970 - Margry Jacobs Tuns Horsting
In samenwerking met At Tuns en Hans Horsting wordt het bureau in dezelfde lijn voortgezet. In deze periode worden vernieuwende werken gerealiseerd, zoals verpleeg- en verzorgingshuis de 'De Volckaert' te Dongen en ziekenhuis Het Spittaal. Onder leiding van Hans Horsting wordt de vestiging in Markelo een feit.

 

1980 - Tuns+Horsting architecten
Vanaf 1980 worden At Tuns en Hans Horsting naamgevers van het bureau. Hans Horsting bouwt het bureau in Markelo uit met een breed opdrachtenpakket, voornamelijk in de woningbouw. At Tuns ontwikkelt nieuwe concepten voor de gezondheidszorg op basis van planbaarheid en flexibiliteit. Het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen en het Leuvehavengebouw te Rotterdam zijn kenmerkende voorbeelden. Begin jaren '90 treden Joost Berger en Hylke Gjaltema toe tot de directie. Er wordt gewerkt aan een gevarieerd opdrachtenpakket en een verbreding van expertise. In 1994 verhuist het bureau in Markelo naar Hengelo. In 1997 verruilen Tuns en Horsting hun directiefunctie voor een positie als adviseur. Kort daarna wordt een bureau in Zutphen overgenomen: voortaan maakt ook restauratie deel uit van de disciplines van het bureau.

 

2004 - MAS architectuur
Kort en krachtig, herkenbaar, aansprekend en tijdloos: het bureau heet nu MAS architectuur. Voortaan zullen directiewisselingen niet meer tot nieuwe bureaunamen leiden. De directie wordt uitgebreid met Rob Beerkens en Richard Brok en in 2008 komt Daan ter Avest het directieteam versterken. Verder verandert er niets. De belangrijke kenmerkende eigenschappen zijn onveranderd gebleven. Expertise in de woningbouw, utiliteitsbouw, zorgsector en restauratieprojecten met aandacht voor zowel exterieur als interieur. Onze disciplines omvatten het gehele traject, van ontwerp tot oplevering en van planning tot onderhoud.