kennis+kunde

bouwfysica

betrokken medewerkers

Arthur Voost
Dinant Dollekamp

Bij bouwfysica staat het comfort centraal: een goed binnenmilieu draagt bij aan het comfort, de sfeer en de prestaties van gebruikers.

MAS architectuur heeft alle bouwfysische kennis in huis om een optimaal gebouw te ontwerpen dat energiezuinig is én een prettig binnenklimaat heeft. Of het nu nieuwbouw, verbouw of herbestemmingsproject is, wij adviseren een binnenklimaat dat past bij u en bij de functie van het gebouw. Hierbij worden daglicht, akoestiek, ventilatie, thermisch binnenklimaat, zonwering en materiaalgebruik beoordeeld en gecombineerd in een comfortabel en duurzaamheid gebouw. 

Akoestisch binnenklimaat vraagt bijvoorbeeld om specifieke oplossingen: van een prettige sportzaal met een volledige akoestische ontkoppeling tot een centrale hal of aula voorzien van akoestische plafond- en wandpanelen. Wij kiezen voor goed uitvoerbare, praktische oplossingen, die aansluiten op het architectonisch ontwerp en passen binnen het beoogde comfort en binnenmilieu. 

U kunt bij ons ook terecht voor bezonnings-, daglicht-, ventilatie, energieprestatie- of milieuprestatieberekeningen, allen benodigd bij de aanvraag van een omgevingsvergunning.