Betrokken architectuur

20 februari 2019

In het kader van de aangekondigde nieuwe partners, introduceren zij zich de komende weken. Als eerste: Dianta Wilmsen

Per 1 februari 2019 is Dianta Wilmsen toegetreden tot het managementteam van MAS architectuur. Ze is hiermee de eerste vrouwelijke architect in het management in de ruim 150 jarige geschiedenis van het bureau.

Dianta geeft architectuur betekenis voor de gebruiker, bezoeker en omgeving. Ze benadert de opgaven vanuit verschillende invalshoeken, echter altijd vanuit een realistische houding. Juist de dialoog met de gebruikers van een gebouw maakt de uitdaging voor Dianta interessant. Zo realiseert ze omgevingen waar iedereen zich goed bij voelt, passend binnen de doelstellingen van de opdrachtgever. Elk ontwerp uniek, persoonlijk en functioneel.

‘Ik krijg energie van complexe ontwerpopgaven waar meerdere gebruikers en opdrachtgevers bij betrokken zijn. Het in co-creatie ontwikkelen van vernieuwende concepten, bijvoorbeeld in workshops met alle belanghebbenden, zorgt voor een gedragen plan! Neem bijvoorbeeld het ontwerp voor de verbouwing van het OK-complex van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. In overleg met gebruikers, patiënten, marktpartijen en omliggende afdelingen wordt een unieke operatiekamer met integratie van een MRI ontwikkeld.’

Met haar onderzoekende en inlevende houding werkt ze aan een diversiteit aan projecten, zoals scholenbouw, revalidatiecentra, ziekenhuizen en hospitality. 

Naast haar werk zet ze zich in voor experimentele architectuur en projectontwikkeling bij de culturele stichting Goudasfalt. Ook verkent ze in haar Land Rover graag de wereld, op zoek naar inspirerende ervaringen en culturen.