projecten

Loft Singel

Amsterdam

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Particulier

projectteam
Daan ter Avest

kennis+kunde
CoCreatie
interieur
restauratie

Ontwerp van een appartement in een door prof. Slothouwer ontworpen bankgebouw uit 1924 met behoud van monumentale waarden als uitgangspunt.

In het ontwerp zijn de nieuwe elementen op een dermate afstand van de monumentale elementen voorzien, waardoor de monumentaliteit van dit appartement maximaal tot zijn recht komt. De ingebouwde inrichtingselementen zijn bewust laag gehouden en zo compact mogelijk vormgegeven. Hierdoor blijft het overzicht en totaalbeleving van de oorspronkelijke ruimtelijkheid die dit bankgebouw te bieden had ook in de nieuwe toestand behouden. Daglicht krijgt binnen dit concept vrij spel, daarnaast is de verbindende lange zijwand voorzien van een lichtlijn. Zowel in de dag- als nachtsituatie is het daardoor een prettige ruimte.

De achterste ruimte heeft een verhoogde vloer met stookplaats, vanaf deze plek heeft men (over)zicht naar de voorgelegen ruimte. De houtkachel maakt dat de ruimte bij uitstek geschikt is voor gezellig samenzijn, wat wordt versterkt door het feit dat deze kachel ook gebruikt kan worden om op te koken.