MAS architectuur wint selectie voor facilitair gebouw H. Johannes de Doperkerk te Zutphen!

22 February 2019

De parochie HH. Twaalf Apostelen heeft verschillende locaties, waarvan in Zutphen het kerkgebouw H. Johannes de Doperkerk (ook wel Nieuwstadskerk of St. Jan) als eucharistische centrum in gebruik is. Naast de de functie van hoofdkerk zal deze kerk ook als parochieel centrum gaan fungeren. Hiervoor is het wenselijk om ook de facilitaire voorzieningen aan de kerk te koppelen. Voor het ontwerp voor dit facilitair gebouw heeft het parochiebestuur een architectenselectie uitgeschreven onder 4 bureaus. Er werd een eerste visie op de opgave, het gebouw en de functies gevraagd.

Belangrijke kernwaarden in de visie van MAS zijn o.a.: een compact volume waarmee een duidelijke stedenbouwkundige hoek wordt gevormd, waarbij de kerk maximaal zichtbaar blijft en het gebouw een duidelijk adres kent. Een heldere interne logistiek met een vanzelfsprekende ruimtelijke en functionele koppeling met de kerk. Er wordt een maximaal flexibel en multifunctioneel gebruik van ruimten nagestreefd. Het gebouw kenmerkt zich door een eigentijds, ingetogen ontwerp en materiaalgebruik.

Deze week ontvingen wij van het parochiebestuur het heuglijke bericht dat de keuze unaniem op MAS architectuur is gevallen. Vanzelfsprekend zijn we erg blij met deze opgave en kijken uit naar een inspirerend vervolgtraject.