Optimum tussen functionaliteit, techniek en creativiteit

27 February 2019

Ter introductie van de per 1 februari 2019 aangetreden nieuwe partners binnen MAS architectuur, deze week een nadere kennismaking met: Gerwin Tornij.

Gerwin is een gedreven en sterk betrokken teamspeler, zowel binnen MAS architectuur als daarbuiten. Hij is reeds 20 jaar als architect verbonden aan het bureau en is daarmee een belangrijk en vertrouwd gezicht van MAS architectuur.

“Pragmatisch, analytisch, functioneel en doelgericht puzzelen om binnen alle facetten van de opgave en het (bouw)proces tot de beste oplossing te komen. Van grof naar fijn, zonder daarbij het oorspronkelijke concept en de opgave uit het oog te verliezen." Vanuit deze onderzoekende houding werkt hij onder andere aan woningbouw-, gezondheidszorg- en herbestemmingsopgaven, met een duidelijke focus op energiebewust en circulair ontwerpen.

Gerwin richt zich vanuit onze vestiging Hengelo tevens op grensoverschrijdende projecten en samenwerkingen in Duitsland. Samen met Rob Beerkens heeft hij bijgedragen aan tal van bijzondere projecten in onder meer Osnabrück, Hamburg, Dortmund en Melle. “Duurzame, internationale samenwerkingen en de culturele verschillen maken dit tot interessante opgaven. Met onze conceptmatige en tegelijkertijd integrale aanpak van de ontwerpopgave, kunnen wij ons hier duidelijk onderscheiden.”

Naast zijn werkzaamheden bij MAS architectuur is Gerwin mede-oprichter van BNA Lokaal Netwerk Oosting, een netwerk dat actuele onderwerpen m.b.t. de ruimtelijke leefomgeving in Oost-Nederland agendeert. Ook is hij Programmaraadslid van het Architectuurcentrum Twente. Gerwin woont met zijn vrouw en twee dochters in Almelo. Naast zijn werk is hij graag buiten actief: reizen, kamperen, wandelen en klimmen zijn enkele van zijn passies.