Nieuwbouw LUVis in Dortmund concreet

30 January 2020

Met de ondertekening van de huurovereenkomst door BildungsAkademie Graf wordt de realisatie van het 3e kantoorgebouw aan de zogenaamde 'Löwenkreisel' in Dortmund een feit.

Het opleidingsinstituut voor training van specialisten en managers wil haar hoofdkantoor graag vestigen in het gebouw LUVis in Dortmund. Managing partner Daniel Graf: "We zijn erg blij dat we binnenkort ons hoofdkantoor in Hohenbuschei hebben. Het vriendelijke en aantrekkelijke concept van LUVis overtuigden ons direct. Het dynamische gevelontwerp met verdiepingshoge vensters en hoogwaardige materialen, alsmede de flexibele indeling en het royaal opgezette constructieve raster biedt alle ruimte voor het programma en de gewenste expressie van de BildungsAkademie. Zowel de indeling als de installaties werden exact afgestemd op de behoeften van de gebruiker." De bouwaanvraag is ingediend en het gebouw zal medio 2021 worden opgeleverd.

Het ontwerp van het gebouw vertoont een duidelijke relatie met de tegenoverliggende gebouwen LEIon (2016) en LUXon (2019), eveneens ontstaan vanuit de samenwerking tussen MAS architectuur en HOFF und Partner. Samen met het vierde kantoorgebouw LUMion dat nu ook op de markt wordt gebracht, vormt LUVis een harmonieuze eenheid rondom de 'Löwenkreisel".