Feestelijke opening WTC Twente te Hengelo

6 december 2017

Aan het Industrieplein in Hengelo zuid bevindt zich een parel van de eerste naoorlogse wederopbouwperiode, het voormalige UTS/MTS Hofstede schoolgebouw. Haar beeldbepalende ligging, de geslaagde combinatie van functionalistische architectuur met functionele toepassing van kwalitatief hoogwaardige beeldende kunst, een beton-mozaïek in de voorgevel van Berend Hendriks, maken het tot een stijlicoon van de wederopbouwarchitectuur in Hengelo.

MAS architectuur heeft het ontwerp voor het hergebruik van het entreegedeelte als WTC vervaardigt, het complete interieurontwerp en de doorkijk naar de integratie van toekomstige marktpartijen in het achterliggende bestaande gebouw met klaslokalen vervaardigt.

Met respect voor aanwezige kwaliteiten als materialisatie, structuur en transparantie is het gelukt om voor het WTC een uitnodigende, open werk- en ontmoetingsplaats te creëren, waarbij multifunctioneel en flexibel gebruik randvoorwaarde is geweest. De afwisseling van zowel ingetogen als meer expressief kleurgebruik bij de toepassing van verschillende werk- en vergaderplekken in combinatie met de robuustheid van de grote open ruimte maken een volgend leven van dit bijzondere gebouw mogelijk.

Meer informatie over dit project kunt u hier vinden