Hoogste punt Centrale Huisartsen Post Almelo CHPA te ZGT Almelo

29 mei 2018

Afgelopen woensdag 23 mei jl. is er samen met de opdrachtgever en bouwteam stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw t.b.v. de CHPA te ZGT Almelo.

Dit nieuwe paviljoen betreft een uitbreiding van een kleine 200m2 waarin een aantal nieuwe kantoren, een secretariaat/ontvangstbalie, een directie-/bestuurskamer en een grote vergaderruimte zijn opgenomen.

De kans om ook de eigen identiteit beter uit te dragen is met beide handen aangegrepen en er is een eigentijds paviljoen ontworpen met een verhoogd entreegedeelte waarin de meest representatieve functies zijn gesitueerd. Verder leidt de centraal gelegen as naar de achterliggende kantoorruimtes en de t.b.v. extra daglichttoetreding ontworpen patio buitenruimte. Een transparante verbindingsgang verbindt de bestaande ruimtes binnen het ZGT met het nieuwe paviljoen.

Aluminium beklede gevels, donkere kozijnen, grotere en kleinere overstekken, gedragen door slanke, witte kolommen, benaderen de eigen identiteit van het paviljoen zonder de relatie met het grotere geheel uit het oog te verliezen.