projecten

Villa Pijffers

Hellendoorn

status
gerealiseerd

opdrachtgever
particulier

projectteam
Richard Brok
Diederik Roeterdink

in samenwerking met
Silverwonen

Aan de doorgaande weg tussen Hellendoorn en Lemele staat deze rietgedekte villa.

Deze villa is qua volume te splitsen in een hoofgebouw, bijgebouw en souterrain. Het ontwerp met de halfronde rieten dakbedekking is deels geïnspireerd op de oude molen die eveneens aan de Ommerweg is gesitueerd.

Oorspronkelijk stond op deze locatie een in verval geraakte oude boerderij. Door een bestemmingsplanwijziging is de agrarische bestemming ingewisseld voor de bestemming “wonen”. Daarbij was de grootte van de nieuwbouw gemaximaliseerd tot 750m3 inhoud. Binnen deze randvoorwaarde is hoofd- en bijgebouw op interessante wijze aan elkaar gekoppeld waardoor het interieur - ruimtelijk gezien - aanzienlijk is vergroot.