projecten

Capri Hartrevalidatie

Rotterdam

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Capri Hartrevalidatie

projectteam
Daan ter Avest
Jan Pols
Joeri Bellaard

in samenwerking met
Winters Bouw & Ontwikkeling

kennis+kunde
gezondheidszorgexpress
LEAN
interieur
IAI+methode
regelgeving+ vergunningen

Het ontwerp is door middel van een intensieve CoCreatie in extreem korte tijd tot stand gekomen en kenmerkt zich door een optimale verhouding tussen de bruto- en netto-oppervlakte.

Dit is mogelijk door multifunctioneel ruimtegebruik, heldere opzet met sterke zicht- en looplijnen en een maximale transparantie. Waar mogelijk zijn glaspuien en -deuren van vloer tot plafond toegepast waarbij de transparantie, al naar gelang de privacy behoefte, getemperd is door de glasvlakken gedeeltelijk te voorzien van transparante folies. De lift, trap en facilitaire voorzieningen, zijn opgenomen in het middenblok uitgevoerd in vertikale houten latten. Dit volume zorgt tevens voor een sterk herkenbare routing waardoor verdere bewegwijzering en dergelijke niet nodig is.

Door concurrent engineering en lean samenwerking met uitvoerende partijen is het project in slechts zes weken gerealiseerd.

Capri revalidatie huisvest in het nieuwe hoofdkantoor de spreekwerkkamers voor de verschillende behandelaars, de groepsruimten voor voorlichtings- en behandelprogramma's en ruimten voor fietsergometrie en wetenschappelijk onderzoek.