projecten

Toversluis

Sluis

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Lovago Middelburg bv

projectteam
Joost Berger
John Nieuwenhuize
Jerry Wagensveld
Rob Damen
Franca Houg
Richard van Klaveren

in samenwerking met
Goes engineers bv
Simons Bouwgroep bv
Woodteq houtconstructies bv

kennis+kunde
(Re)Vitalisering 2.0
interieur
regelgeving+ vergunningen

Bijlage
Artikel PZC, 23 mei 2019 over Toversluis

Toversluis te Sluis is hét overdekte recreatiecentrum van west Zeeuws Vlaanderen met verschillende attracties.

MAS architectuur heeft hier in eerste instantie een visie op ontwikkeld en in diverse fases een bijzonder ontwerp voor mogen realiseren.

Hierbij zijn diverse zaken aangepakt: het restaurantdeel is opgewaardeerd en meer bij de rest van het gebouw betrokken, de entreesituaties zijn ingrijpend opgewaardeerd en in de laatste fase wordt het exterieur aangepakt. Door realisatie van een zogenaamde esplanade wordt het aanzicht van het gebouw ingrijpend gewijzigd, waarbij een houten constructie over de volle lengte van het gebouw geplaatst wordt.

Stedenbouwkundig heeft de esplanade een belangrijke oriënterende functie. Functioneel biedt deze constructie plaats aan de entree van Toversluis en biedt het aan de terraszijde beschutting aan in de overgangszone. Deze esplanade vormt hiermee een tweede ‘gevel’ en overgangszone waarmee het gebouw zowel in dag- als avondsituatie een aansprekend uiterlijk krijgt welke recht doet aan de vrolijkheid die het interieur al heeft.