projecten

MFC

Schoondijke

status
studie

opdrachtgever
gemeente Sluis

projectteam
Daan ter Avest
John Nieuwenhuize
Jerry Wagensveld
Rob Damen
Marte van Maris

in samenwerking met
Simons Bouwgroep bv

kennis+kunde
interieur

MAS architectuur is in de zomer van 2017 door de gemeente Sluis uitgenodigd een ontwerp te maken voor een nieuw te bouwen MFC. In samenwerking met Simons Bouwgroep hebben we meegedaan aan deze selectie.

De huidige gedateerde basisschool vraagt om een nieuwe jas, waarbij andere primaire dorpsvoorzieningen als kinderopvang en dorpshuis worden geïntegreerd. De monumentale gymzaal blijft behouden in het plan, en krijgt zelfs een prominente plek.

Het nieuwe volume, wat de drie voornaamste functies huisvest, neemt namelijk een positie achter de gymzaal in. Het nieuwe en oude volume worden met elkaar geïntegreerd door een subtiel tussenlid, zijnde het dorpshuis. Dit geeft de mogelijkheid dat functies afzonderlijk te gebruiken zijn. Het ontwerp biedt daarbij genoeg ruimte aan het perceel voor een speelplein. Het ontwerp zoekt met haar volume een harmonische relatie tussen gymzaal en directe omgeving. Aan de voorzijde heeft het ontwerp een hoger volume, waarmee het een herkenningspunt creëert.