projecten

Basisschool

Vroondaal

status
studie

opdrachtgever
SCOH

projectteam
Daan ter Avest
Rob Damen
Marte van Maris

in samenwerking met
UBIKmh

kennis+kunde
CoCreatie
interieur

In de nieuwbouwwijk Vroondaal te Den Haag wordt de omgeving voorzien van een nieuwe basisschool. De Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden heeft MAS architectuur geselecteerd om hiervoor een ontwerp te maken.

Het ontwerp zoekt de kernwaarden in de omgeving, het Westland is om de hoek en ook de kust is nabij. Dit maakt de school een open school met kas als verbindend element, zowel functioneel als entree naar de wijk. In het volume worden een basisschool, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang gehuisvest.

Het ontwerp zoekt met de compositie van volumes een fijne afwisseling in voor- en achtergebied. De gevels putten inspiratie uit de Haagse architectuur. De gevel krijgt plasticiteit door de luifel aan de voorzijde en de verdiepingen welke terugliggend zijn. De kleurstelling van het exterieur maakt het gebouw tot een object in de wijk, en legt daarmee de relatie met het duinlandschap.