projecten

Loogman tanken en wassen

Aalsmeer

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Loogman Groep

projectteam
Daan ter Avest
Jerry Wagensveld
Raymond van Kampen

in samenwerking met
Marcel Berrens

kennis+kunde
CoCreatie
regelgeving+ vergunningen
bouwfysica
kostenbeheersing

Voor de Loogman Groep heeft MAS architectuur het concept ontwikkeld voor de verbouwing van het bestaande tankstation in Aalsmeer.

Het bestaande tankstation had een traditionele structuur, met meerdere tankeilanden. Op basis van een analyse van de logistiek en gewenste dienstverlening is alles nu zo ontworpen dat alle activiteiten onder één dak zijn vormgegeven. Tanken vindt nu plaats op de lopende band en er is een overdekte reinigingsstraat opgenomen. In het centrale dak is een verhoging gemaakt om in combinatie met nieuwe en bestaande lichtstraten, waardoor juist dààr waar schoongemaakt wordt extra daglicht binnengehaald wordt.

Onder de centrale luifel zijn alle afsluitbare functies opgenomen in een volume dat omsloten wordt door één grote zelfdragende glazen huid. Hier bevinden zich onder andere de uitgebreide winkel en snackbar, klanten kunnen hier boodschappen doen en de inwendige mens verzorgen, terwijl hun auto getankt en gepoetst wordt!