projecten

Mini Loft Nieuwe Herengracht

Amsterdam

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Particulier

projectteam
Daan ter Avest

in samenwerking met
BouwOp

kennis+kunde
CoCreatie
interieur
restauratie
regelgeving+ vergunningen

Daglicht als richtinggevend motief.

Het ontwerp voor deze mini-loft is in nauw overleg met de opdrachtgever ontstaan. De uitdaging in de opgave zat hem in het realiseren van een volwassen woonruimten op een klein oppervlak.

De oplossing hiervoor is gevonden in de werkwijze van de scheepstimmerman met het meubel als bepalend inrichtingselement. Daglicht als ordenend principe heeft de diverse functies met elkaar verbonden, tevens wordt hiermee voldoende (over)zicht geboden. Men kan kan vanuit de verstopte doucheplek het daglicht ervaren en langs de lange wand bevinden zich twee, in elkaars verlengde, openingen.

De tussenruimte is als bedstee vormgegeven met een grote bergruimte onder het bed. De schuifdeuren zorgen voor privacy, waardoor vanuit de woonkamer de privéruimten volledig worden afgeschermd.