projecten

Bevolkingsonderzoek Zuid-West

Rotterdam

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Bevolkingsonderzoek

projectteam
Daan ter Avest
Dianta Wilmsen
Jan Lutjenhuis
Peter van Wensveen
Rob Damen

in samenwerking met
Van Waning Bouw bv
Technisch Bureau Verwaal
Marcon Totaalservice
Brokx Projectinrichting

kennis+kunde
interieur
regelgeving+ vergunningen

De nieuwe locatie voor het Bevolkingsonderzoek is in het centrum van Rotterdam. In de bestaande plint van het gemeentelijk monument (architect Willem van Tijen) is het borstonderzoekscentrum vormgegeven.

Ruimtelijk is het programma georganiseerd van openbaar naar privé. Centraal staat de ontvangst- en wachtruimte, gelegen aan de voorzijde. Dit is het overgangsgebied van de entree naar onderzoekskamer, welke gesitueerd zijn aan de achterzijde.

Het vaste meubilair zijn volle eiken volumes. De vormen bieden plaats voor de balie, pantry en keuken. De warme tint van het eiken creëert samen met de diepblauwe achterwand een rustige en prettige atmosfeer. De onderzoekskamers hebben een 'healing environment' door een fotoprint. De frisse oranje vlinder in het groene landschap zorgt voor afleiding tijdens de behandeling.

De onderzoekskamers maken gebruik van het nieuwste type mammograaf. Dit borstonderzoekscentrum is één van de vijftien borstonderzoekscentra die verspreid over Zuid-Holland en Zeeland operationeel zijn.