projecten

Gezondheidscentrum Antonius

Oostburg

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Zorgsaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen

projectteam
Joost Berger
John Nieuwenhuize
Jan Lutjenhuis
Jan Pols

in samenwerking met
Sprangers
Poppe installatietechniek
Elektra21
Leo interieurgroep
TiDi media

kennis+kunde
gezondheidszorgexpress
(Re)Vitalisering 2.0
interieur
IAI+methode

De begane grond van het ziekenhuis Antonius te Oostburg is nieuw leven ingeblazen door het realiseren van gezondheidscentrum met een apotheek, huisartsen en diverse zorgverleners.

Om dit mogelijk te maken is de entree gewijzigd door het slopen van de bestaande ambulancegarage en is een belangrijk deel van de begane grond gefaseerd verbouwd.

MAS architectuur heeft voor dit project het ontwerp vervaardigd, dit afgestemd met de diverse gebruikers en de verschillende eisen en wensen in nauwe samenwerking geïntegreerd. De frisse look&feel is gebaseerd op de streek: zon, zee en strand. Het ontwerp is in bouwteamverband verder uitgewerkt en gerealiseerd.

Het ontwerp is georganiseerd rondom een tweetal centrale ruimten: de horecagelegenheid nabij de entree en receptie welke ook de mogelijkheid heeft om op het voorterrein een terras te plaatsen en een meer besloten binnenruimten met diverse zit- en verblijfsmogelijkheden. Naast de entreepartij en het interieur hebben we ook de bewegwijzering mogen ontwerpen, waarmee één integraal geheel bereikt is.