projecten

Infocentrum Berflo Mooi!

Hengelo

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Welbions

projectteam
Gerwin Tornij
Ingrid Overkamp
Jacco van Buren

in samenwerking met
PEGU Projects&Engineering
Plegt Vos Oost
Löwik installatietechniek

kennis+kunde
(Re)Vitalisering 2.0
LEAN
interieur

Een integraal, flexibel, demontabel en duurzaam ontworpen informatiecentrum voor de herstructurering van de wijk Berflo Es te Hengelo, dat na 7 jaar getransformeerd is tot entreepaviljoen van Kasteel Keukenhof in Lisse.

In 2007 werd een nieuw, tijdelijk infocentrum ontworpen, dat  ondanks de tijdelijke functie een hoogwaardige architectonische uitwerking diende te krijgen met een etalagefunctie voor de wijk. Het ontwerp en de bouw dienden binnen 8 maanden gerealiseerd te zijn. Gezien het tijdelijke karakter van het gebouw en de geringe beschikbare tijd, is gekozen voor een integraal, flexibel, demontabel en duurzaam bouwsysteem (IFDD), bestaande uit modulaire units waarmee een architectonisch interessante compositie is gemaakt. De units werden vooraf geprefabriceerd en zo compleet mogelijk naar de bouwplaats getransporteerd. Voor de bouw was slechts 5,5 week nodig. Ook het interieur is integraal mee ontworpen.

In 2014 is het infocentrum in zijn geheel gedemonteerd, getransporteerd en in Lisse opnieuw opgebouwd als entreepaviljoen van Kasteel Keukenhof.