projecten

Landhuis 'Oud Bussem'

Huizen

status
gerealiseerd

opdrachtgever
SAS instutute

projectteam
Richard Brok
Diederik Roeterdink
Han van der Meer
Herman Heuver

in samenwerking met
Bart Vos, Vos interieur

kennis+kunde
(Re)Vitalisering 2.0
interieur
restauratie

Revitalisatie/Restauratie van Rijksmonument Landhuis ‘Oud Bussem’ tot modern en eigentijds kantoor.

Het oorspronkelijke landhuis dateert uit 1930 en is een ontwerp van architect (en oorspronkelijke bewoner) professor D.F. Slothouwer. Dit gebouw dat thans in gebruik is als kantoorgebouw voor SAS Institute (ICT-bedrijf) is omgeven met een parklandschap naar een ontwerp architect Springer.

MAS architectuur heeft de totaalrenovatie van het rijksmonument begeleid. Het oorspronkelijke karakter van het gebouw en de routing intern zijn gerespecteerd en behouden. De opgave richtte zich met name op het interieur dat toe was aan een grondige update. Het vernieuwde interieur is afgestemd op de eisen van een modern kantoor.

Er is gekozen voor een dynamische uitstraling, waarbinnen de authentieke elementen alle respect en aandacht krijgen. Het houtsnijwerk, de marmeren vloeren, het houten cassettenplafond en andere oorspronkelijke elementen blijven beeldbepalend. De huidige gebruikers beschikken over een goede en comfortabele werkruimte en kunnen tegelijkertijd plezier beleven aan de schoonheid van weleer.

De interieuropgave is in nauwe samenwerking ontworpen met interieurarchitect Bart Vos.