projecten

Universiteit Twente Cubicus

Enschede

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Universiteit Twente Facilitair Bedrijf

projectteam
Rob Beerkens
Haroen Martens
Richard Brok
Marcel Barzilay

kennis+kunde
interieur
kostenbeheersing

Een nieuw studielandschap voor de faculteit gedragswetenschappen aan de Universiteit Twente.

Voor het markante Cubicus, dat bekend staat als één van de meest iconische gebouwen op de campus van de Universiteit Twente, was behoefte aan een restyling van het interieur voor de studenten op de eerste en tweede vloer. Met respect voor de oorspronkelijke brutalistische architectuur en het toegepaste kleurconcept binnen Cubicus, is in het interieurconcept gezocht naar een aansluitend maar ook origineel thema. Door het ontwerpen van een centraal icoon op de tweede vloer is er voor studenten en docenten een herkenningspunt gecreëerd binnen de campus welke op geheel spontane wijze momenteel al bekend staat als “the Cube”.