projecten

Rabobank

Emmen

status
ontwerp

opdrachtgever
Rabo Eigen Steen

projectteam
Rob Beerkens
Gerwin Tornij
Marcel Barzilay

in samenwerking met
UBIKmh

kennis+kunde
interieur
energiebewust

Gewonnen selectie voor de nieuwe huisvesting van de hoofdvestiging van de Rabobank Emmen-Coevorden in het centrum van Emmen.

De Rabobank vroeg om een open, transparante en unieke beleving voor zowel de klant als de medewerkers. Deze vraag is vertaald in een toegankelijk, licht en transparant gebouw waarin de klant zich vanaf moment van binnenkomst welkom en op zijn gemak voelt. De begane grond is ontworpen als een multifunctioneel plein waarop allerlei activiteiten plaats kunnen vinden. Door de vide centraal in het gebouw met daarin een bijzonder vormgegeven trap die alle verdiepingen met elkaar verbindt, komt daglicht tot in het hart van het gebouw en is het voor de bezoeker in één oogopslag helder hoe het gebouw in elkaar zit.

De gewenste figuurlijke transparantie is letterlijk vertaalt in een hoofdzakelijk glazen gevel voor de werkvloeren, bovenop een plint van verticaal metselwerk. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft de nieuwbouw een hoge duurzaamheidsambitie.