Hoogste punt Winkelhaus Osnabrück (D)

25 November 2019

Onlangs heeft de bouw van het Winkelhaus in Osnabrück het hoogste punt bereikt.
Met het bereiken van deze mijlpaal is ook bekend gemaakt dat de Volksbank Osnabrück eG het pand gekocht heeft om hierin medio 2020 haar hoofdkantoor te vestigen.

De Volksbank was vanwege de veranderingen in het bankwezen al langere tijd op zoek naar een pand dat voldeed aan hun eisen voor moderne , flexibele werkplekken en bedrijfsorganisatie. "Met het 'Winkelhaus', dat reeds in aanbouw is, hebben we een object gevonden dat ideaal voldoet aan onze eisen, goed bereikbaar is en zich bevindt in een state-of-the-art bedrijvenpark", verklaard het bestuur overtuigd.

Ingo Hoff (HOFF und Partner): "Het gebouw biedt de grootst mogelijke flexibiliteit wat betreft de indeling van de ruimte, niet alleen in het oorspronkelijke ontwerp, maar ook voor aanpassingen in het gebouw tijdens de gehele levensduur. Dit kenmerkt dit object vanaf het begin en is een onderdeel van duurzaamheid. " De wensen van de Volksbank als nieuwe eigenaar / gebruiker zijn verwerkt in het plan terwijl de bouw reeds gestart was. De oplevering is, ondanks de uitdaging van aanpassingen in het lopende bouwproces, gepland voor de zomer van 2020.

Meer informatie over dit project kunt u hier vinden.