Eindfeest Bijvank-Noord

15 July 2018

Op vrijdag 6 juli werd door woningcorporatie Domijn samen met alle betrokkenen gevierd dat de laatste woningen van de herstructureringswijk Bijvank-Noord in Enschede zijn opgeleverd.

Tijdens het eindfeest kregen de bewoners een mozaïkbank aangeboden met afbeeldingen die de wijk typeren. Het is een moderne en groene buurt geworden, waar MAS architectuur vanaf het prille begin aan mee heeft mogen werken. Samen met Sterke stedenbouw en HOLAndschapsontwerp kreeg MAS architectuur in 2010 de opdracht voor het ontwerpen van een nieuw stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan, waarin karakteristieke elementen van de oude wijk zijn opgenomen. Het proces werd gekenmerkt door een actieve bewonersparticipatie.

MAS heeft ook het architectonisch ontwerp voor een van de laatst gerealiseerde stempels gemaakt. Het ontwerp kenmerkt zich door een donkere plint met frisse oranje kleuraccenten en een opbouw van licht metselwerk. Aan de zogenaamde buitenbrinken zijn donkere kaders aangebracht met daarin een oranje frogsteen die zorgt voor een uitgesproken textuur. Eveneens bijzonder detail is het terugwijkende metselwerk naast de verdiepingskozijnen.

Meer informatie over het stedenbouwkundig plan vindt u hier.

Meer informatie over de woningontwerpen vindt u hier.