projecten

Bibliotheek Beursplein!

Hengelo

status
gerealiseerd

opdrachtgever
De Beurs Vastgoedontwikkeling VOF en Bibliotheek Hengelo

projectteam
Rob Beerkens
Daan ter Avest
Ingrid Overkamp
Peter Cleven
Wicher Veenhoven

in samenwerking met
Schreuders Bouwtechniek
Unica Installatietechniek

kennis+kunde
interieur
brandveiligheid
directievoering+ bouwbegeleiding

Op een prachtige locatie, de nieuwe culturele as aan de rand van de binnenstad van Hengelo, heeft MAS architectuur een nieuw stedelijk ensemble mogen ontwerpen.

Het programma omvat een ondergrondse stallingsgarage, de openbare bibliotheek, appartementen, commerciƫle ruimten en de transformatie van een bestaand kantoorgebouw. De Openbare Bibliotheek Beursplein met daarop een aantal luxe appartementen is een essentieel onderdeel van de totaalcompositie waarin het hoekpunt Beursstraat en Enschedesestraat d.m.v. een bijna veertig meter hoge appartemententoren twee belangrijke binnenstedelijke assen verbindt.

Drager voor het ontwikkelde concept van de bibliotheek is het laagdrempelig vormgeven van een multifunctioneel plein op de begane grond, en de collectie c.q. ondersteuning op bovengelegen verdiepingen. Verder zijn de gebouwhoge vide in het hart van het gebouw, de heldere positionering van de hoofdentree en een leesbare opbouw en overzicht voor de bezoeker belangrijke uitgangspunten. Ook het interieur is volledig door MAS ontworpen en tot op heden zijn we betrokken bij alle interieuropgaven.