projecten

Villa

Nederland

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Particulier

projectteam
Daan ter Avest

in samenwerking met
Lies Willers
Twan Derks

kennis+kunde
CoCreatie
LEAN
interieur
IAI+methode

In het zuiden van Nederland is een villa ontworpen waarin architectuur en interieur elkaars equivalenten zijn.

Dit door de samenwerking tussen Daan ter Avest (architect) en Lies Willers (interieurarchitect en ruimtelijk ontwerper) als gelegenheidsduo. Tevens heeft Twan Derks de coördinatie op zich genomen ten aanzien van proces en uitwerking. In samenspraak met de opdrachtgevers is ontworpen volgens het LEAN model. Zij zochten vanaf het begin ‘co-designers’ in plaats van architecten. Het echtpaar had gedurende het proces veel invloed en vrijheid in keuzes. Zo was tussen de ontwerpstadia in telkens ruime tijd voor reflectie en onderzoek.

In het eindresultaat is er een samenspel tussen exterieur en interieur door het materiaalgebruik. De houten spantconstructie articuleert de ruimte waarbij het interieur ingezet wordt om ruimten te creëren. Bij de entree vormen eikenhouten kasten de scheiding tussen gang en werkvertrekken. Door de nauwe samenwerking worden architectuur, constructie en interieur in een natuurlijke harmonie verenigd.