projecten

Villa Lutkemeerweg

Amsterdam

status
gerealiseerd

opdrachtgever
particulier

projectteam
Daan ter Avest
Sipke Bakker

kennis+kunde
CoCreatie
energiebewust

Uniek gelegen op een dijk aan de rand van een polder.

De woning is zo ontworpen dat men aan alle zijden naar buiten kijkend het landschap maximaal kan ervaren. Omgekeerd zijn er een aantal functies besloten ontworpen, zodat er een goede balans tussen privacy en uitzicht is. Het meervoudig bijgesneden volume van deze woning levert een complexe doorsnede op.

Deze ingrepen zijn zo gekozen dat men maximaal kan genieten van de lichtval binnenin de woning. De ruimten op de plattegrond zijn vormgegeven dat er een route van de entree ontstaat welke eindigt op het laatste dakterras.

Zo verandert de blik op deze unieke locatie constant. De gekozen materialen hebben alles te maken met zijn omgeving, natuurlijke materialen en tinten.