projecten

Assmann Home and Office

Melle

status
ontwerp

opdrachtgever
Assmann Büromöbel

projectteam
Rob Beerkens
Gerwin Tornij
Arthur Voost

in samenwerking met
Architekturbüro Mutert Bramsche
Ingenieursbüro Pax, Bad Iburg
Bien + Schütte, Greven
Wijnveld & Partner, Osnabrück

kennis+kunde
Bouwen in Duitsland

Een helder concept dat bestaand en nieuw verbindt.

MAS architectuur heeft, in samenwerking met het Duitse Architekurbüro Mutert, de architectenselectie voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor voor de internationale firma Assmann Büromöbel gewonnen.

Assmann is een vooruitstrevend bedrijf dat totaalconcepten ontwikkelt voor nieuwe kantoorwerelden. Om voorop te kunnen blijven lopen, te kunnen groeien en nieuwe inzichten aan de klant te kunnen tonen bleek een nieuw hoofdkantoor noodzakelijk.

Het concept bestaat uit een ‘Strip’ die het nieuwe kantoor met het bestaande kantoor en fabriek verbindt. Binnen het concept worden zaken als routing voor klanten, personeel, aan- en afvoer van goederen en terreinbeveiliging helder en overzichtelijk opgelost. Door de nieuwbouw aan de andere zijde van de “Strip” te plaatsen wordt het gebouw duidelijk zichtbaar en het visitekaartje van het bedrijf. Middels een 2 verdieping hoog atrium en 2 bruggen wordt oud en nieuw verbonden. Het atrium wordt als flexibele ruimte ingezet voor o.a. congressen, evenementen, bedrijfsrestaurant en coffice.