projecten

Sophia Revalidatie

Den Haag

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Sophia Revalidatie

projectteam
Daan ter Avest
Joost Berger
Dianta Wilmsen
Jan Pols
Peter van Wensveen
Daan Schipper

in samenwerking met
Sweegers en de Bruijn
Waal
Heijmans installatie

kennis+kunde
LEAN
interieur
BIM
IAI+methode
regelgeving+ vergunningen

Met onze kennis van de doelgroep en de bijbehorende regelgeving hebben we een gebouw ontworpen waarin Planetree, Healing enviroment en Senior Friendly centraal staan.

Eenvoudige oriëntatie, de organisatie van de plattegronden en mogelijkheden tot informele ontmoeting, stimuleren de zelfredzaamheid van patiënten. Door lage borstweringen heeft elke patiënt, zittend of liggend, vanaf elke verdieping zicht op de buitenwereld. Veiligheid voor deze doelgroep is een belangrijk uitgangspunt. Kleurcontrasten helpen struikelen en stoten te beperken. Doorloopliften vereenvoudigen het rolstoelgebruik.

Ten behoeve van maximaal comfort zijn individueel regelbare klimaatplafonds aangebracht. Veel aandacht is besteed aan ‘het je thuis voelen’. Door belangrijke verkeersgebieden en liften rond het atrium met de opvallende constructie te situeren, verloopt de oriëntatie op een natuurlijke manier.

De omvang van Sophia Revalidatie Den Haag is 17.800m2 met 84 klinische plaatsen, een restaurant, deelbare sporthal, zwembad en zijn er ruimten voor commerciële partijen.