projecten

Paramedische dienst, Diakonessenhuis

Utrecht

status
ontwerp

opdrachtgever
Diakonessenhuis

projectteam
Dianta Wilmsen
Jerry Wagensveld

kennis+kunde
CoCreatie
interieur
BIM
IAI+methode

Sporten en bewegen staat centraal bij een snel herstel, dit verdient een prominente en zichtbare plaats binnen het ziekenhuis. Gelegen aan de tuin en de centrale hal geeft mogelijkheden om de verbinding met de natuur aan te gaan.

MAS heeft een ontwerp gemaakt met energiek en geborgenheid als kernwaarden voor de paramedische afdeling. Zichtbaar maar toch beschut, oefenen in rust en ook laten zien wat men al kan.

Door toepassing van onze IAI+methode is in nauwe samenwerking met de gebruikers tot een ontwerp gekomen waarin alle wensen en eisen in gebruik vastgelegd en besproken zijn. 

In het plan is een duidelijke splitsing aangebracht tussen personeels gebonden ruimten, de flexwerkplekken en de patiĆ«ntgerichte ruimten met oefenzaal en behandelkamers. Hierdoor ontstaat er overzicht. De oefenzaal staat samen met de fitness centraal en is door de ligging ook uitstekend als personeelsfitness te gebruiken. 

De materialisatie is fris en warm, energiek en geborgenheid komen samen.