projecten

OCON

Hengelo

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Ziekenhuis Groep Twente

projectteam
Rob Beerkens
Hylke Gjaltema
Arthur Voost
Marcel Barzilay

in samenwerking met
Ziekenhuis Groep Twente

kennis+kunde
gezondheidszorgexpress
interieur

Een orthopedische kliniek met de ambitie om te ontwikkelen tot een bovenregionaal Center of Excellence: de beste medische zorg, een hoge mate van gastvrijheid voor de patiënt en een prettige werkomgeving voor eigen medewerkers.

Belangrijke thema’s van het interieurconcept zijn: gastvrijheid, klantgerichtheid, kwaliteit en transparantie, healing environment, teamwork en professionele ontwikkeling.

Tweebedskamers zijn getransformeerd naar éénbedskamers en vierbedskamers naar driebedskamers. Er zijn voorzieningen opgenomen die de patiënt uitnodigt om mobiel te blijven, en hierdoor bijdragen aan nieuwe zorgconcepten als ‘rapid care’.

De kwaliteit die OCON levert mag gezien worden. Transparante wanden tussen de bedskamers en de gang bieden de klant blijvend contact met zijn omgeving. Privacy kan desgewenst geboden worden door middel van ingebouwde lamellen.

De inrichting van de afdeling moet de medewerkers bovendien in staat stellen om goede zorg te kunnen verlenen met zo min mogelijk lichamelijke belasting. Daarnaast is uiteraard een prettige werkomgeving belangrijk, die rust en sfeer uitstraalt.