projecten

Woontoren Apollo

Hengelo

status
in uitvoering

opdrachtgever
BPD Ontwikkeling / Leverink & Assen Groep

projectteam
Rob Beerkens
Gerwin Tornij
Haroen Martens
Arthur Voost
Dinant Dollekamp

in samenwerking met
BPD Ontwikkeling
Leverink & Assen Groep
Ter Steege Bouw Vastgoed
Schreuders Bouwtechniek

kennis+kunde
BIM
regelgeving+ vergunningen

De ruim 46 meter hoge woontoren Apollo vormt de afsluiting van de woonbuurt Berflo Es.

Het buurtwinkelcentrum met de 2 woontorens Olympus en Apollo vormen, tezamen met nabij gelegen wijkvoorzieningen zoals een multifunctionele accommodatie en het Watertorenpark, de nieuwe identiteit van de woonbuurt Berflo Es.

Het gebouw functioneert met zijn hoogte en vormgeving als beeldbepalend icoon aan de Kuipersdijk, een belangrijke verkeersader in de stad Hengelo. De twee woontorens verankeren het gebouw in de wijk en leggen een duidelijke relatie met het tegenoverliggende FBK-stadion. 

Het gebouw kent een helder concept, bestaande uit een donkere plint met daarop 2 woontorens. De eerste woontoren Olympus bestaat uit 7 woonlagen en staat parallel aan de Kuipersdijk.  De tweede woontoren Apollo bestaat uit 13 woonlagen en staat haaks op deze weg. Zowel de gevels als de dakrand van de woontorens zijn geknikt, waardoor de torens vanuit ieder perspectief een verrassend beeld opleveren. De verspringende balkons en gevelopeningen versterken dit dynamische beeld. Het geknikte groendak van de winkels verbind de beide torens.

De gevel van de torens bestaat uit horizontale aluminium banden met daartussen evlakken van het circulaire, keramische gevelsysteem ClickBrick en een hoogglans gevelbeplating.