projecten

OK complex ZGT

Hengelo

status
gerealiseerd

opdrachtgever
Ziekenhuis Groep Twente

projectteam
Hylke Gjaltema
Rob Beerkens
Arthur Voost

in samenwerking met
Ziekenhuis Groep Twente

kennis+kunde
gezondheidszorgexpress

Het herinrichten en gedeeltelijk uitbreiden van een bestaand OK-complex op de eerste verdieping van het ZGT te Hengelo heeft geresulteerd in een helder en krachtig ontwerp.

Vanuit de actuele werkprocessen zijn de noodzakelijke operatiekamers her-gepositioneerd, uitgebreid en een tweetal meer specifiek gemaakt. Ook de implementatie van een grote Recoveryruimte naast een nieuwe positie voor de ondersteunende functies dragen bij aan de helder en efficiƫnt functionerende afdeling.

De facilitaire functies zijn in een nieuw gebouwd tweelaags volume in de bestaande patio ondergebracht en verbonden d.m.v. een tweetal glazen bruggen met de rest van het OK-complex. Deze glazen bruggen hangen boven een hoofdroute binnen het ziekenhuis, waarbij de toepassing van een transparante lichtstraat zorgt voor veel daglicht tot op het vloerniveau van de begane grond. De uitbreiding is als zelfstandig volume gematerialiseerd met zinken en aluminium kaders, waarbinnen verticale volkernbeplating en aluminium kozijnen elkaar ritmisch afwisselen. Het interieur kent heldere prints, terughoudend kleurgebruik en vloeraccenten.