projecten

Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) UMCU

Utrecht

status
gerealiseerd

opdrachtgever
UMCU

projectteam
Daan ter Avest
Joost Berger
Jan Pols
Jerry Wagensveld
Rob Damen

in samenwerking met
UMCU
Deerns
Aronsohn
Bouwcombinatie Hospitalis
PMT
Boikon

kennis+kunde
gezondheidszorgexpress
interieur
kostenbeheersing
proces+organisatie

Voor het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) is midden in het hart van het ziekenhuiscomplex een compleet nieuwe CSA gerealiseerd met de allernieuwste technische hoogstandjes.

MAS architectuur heeft in nauwe samenwerking met het UMCU. Deerns en gespecialiseerde leveranciers een CSA voor medische instrumenten ontworpen waarbij de allernieuwste technische ontwikkeling een plek hebben gevonden. Zo zijn de wasmachines uitgerust met voorwasmachines en de autoclaven voorzien van een aansluitende uitdampzone. Ook brengen computergestuurde robots de te steriliseren sets van en naar een geïntegreerd warehouse.

Natuurlijk zijn het deze indrukwekkende autoclaven, werktafels en rondrijdende robots die aandacht vragen, maar het is ook zeker de ingetogenheid en openheid van de ruimten die opvalt. Hiermee wordt, midden in een wereld van technische hoogstandjes, gezorgd voor een optimale werkomgeving waar professioneel, geconcentreerd maar zeker ook met rust en plezier gewerkt kan worden.

Om de realisatie van deze afdeling mogelijk te maken is de bestaande verouderde CSA in zijn geheel gesloopt en een tijdelijke CSA als interimvoorziening gebouwd.